Bouw je eigen Elektrische Gitaar

Bouw je eigen Elektrische Gitaar

Heb je altijd al je eigen elektrische gitaar willen bouwen? Bij Studio Wotto leer je hoe je van gerecyclede materialen een unieke elektrische gitaar maakt. Onze workshop is perfect voor muziekliefhebbers, doe-het-zelvers en iedereen die iets nieuws wil leren.

Hoe cool zou het zijn om je eigen gitaar te maken en daarna keihard te rocken? In deze workshop doen we precies dat, maar met een twist: we maken een elektrische gitaar van gerecyclede materialen! Deze unieke ervaring combineert muziek, techniek en duurzaamheid op een leuke en interactieve manier.

Tijdens deze elektrische gitaar workshop leer je welke materialen je allemaal nodig hebt om een elektrische gitaar te maken. We beginnen met het verzamelen van deze materialen zoals hout, blik of misschien wel een oude fiets! Daarna ga je aan de slag om je eigen gitaar te ontwerpen en te bouwen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

Aan het einde van de workshop komt het meest spannende moment: je mag jouw zelfgemaakte gitaar uitproberen op een echte gitaarversterker. Klaar om te rocken? Boek dan onze workshop en wordt een echte rockster!

Wat ga je leren?

In deze workshop leer je:

  • Omgaan met gereedschap zoals een zaag, schuurpapier en schroevendraaiers
  • De techniek en natuurkunde achter wat geluid is en hoe je het kunt versterken
  • Ontwerpen van een snaarinstrument met materialen die je in je omgeving kunt vinden
  • Creatief denken en probleemoplossende vaardigheden ontwikkelen
  • Basisprincipes van recycling en duurzaam materiaalgebruik

Waarom deze workshop boeken?

Bij het creëren van een gitaar krijgen leerlingen op een leuke manier inzicht in ontwerp- en bouwprocessen. Daarnaast stimuleert deze workshop het duurzaam omgaan met afvalmaterialen. Deze vak overstijgende workshop kan mooi geïntegreerd worden met Techniek, Muziek en Kunstlessen. Het bevordert ook hands-on leren, wat essentieel is voor de ontwikkeling van praktische vaardigheden.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is geschikt voor het onderwijs zoals basisscholen, middelbare scholen en het speciaal onderwijs, maar is ook erg leuk voor volwassenen. Of je nu een muziekliefhebber, doe-het-zelver of leraar bent, deze workshop biedt een unieke ervaring voor iedereen.

Hoelang duurt de workshop?

Deze workshop is flexibel in te richten tussen 1 en 3 uur, afhankelijk van de behoeften en beschikbaarheid van de deelnemers.

Welke materialen zijn er nodig?

Geen zorgen, wij zorgen voor het gereedschap en de spullen die je nodig hebt om een gitaar te maken, zoals hamers, zagen en gitaarsnaren. Het gerecyclede bouwmateriaal kan zowel tijdens de workshop als vooraf worden verzameld. We moedigen deelnemers aan om creatief te zijn en unieke materialen mee te nemen die ze willen gebruiken.

Wat kost deze workshop?

Kosten variëren afhankelijk van de tijd, locatie en aantal deelnemers. Studio Wotto is CPJ acceptant. Vraag vrijblijvend een kostenindicatie aan om de exacte prijs te bepalen op basis van jouw specifieke situatie.