TechRythems: Creëer je Eigen Muzikale Machine 

Stel je voor, muziek maken met een grote machine die jij helemaal zelf kunt besturen. Dat klinkt toch gaaf? In deze workshop is dat precies wat je gaat doen: je eigen geluidskunstwerk of lawaaimachine maken. En het beste is, het ziet er niet alleen geweldig uit, maar het klinkt ook fantastisch! Boek deze workshop!

We beginnen met het uitleggen hoe de technologie werkt die we in deze workshop gebruiken. We werken bijvoorbeeld met een sequencer, een machine waarmee je ritmes kunt maken. En we gebruiken kleine elektronische onderdelen die kunnen tikken, net als een drummer. Door deze technieken te combineren, bouwen we verschillende muziekmachines. 

Door samen op ontdekkingstocht te gaan in de wereld van geluid en techniek, maak jij een uniek geluidskunstwerk! En wie weet, misschien ontdek je wel dat je een natuurtalent bent in het maken van muziek met technologie! 

Hoelang duurt de workshop?  

Een enkele workshop neemt gemiddeld twee uur in beslag. 

Welke materialen zijn er nodig voor de workshop? 

Alle benodigde materialen worden verzorgd door Wotto. Het is echter aan te raden om vooraf verschillende materialen te verzamelen waarmee ritmische geluiden kunnen worden gemaakt. Daarnaast wordt verwacht dat er op de locatie minstens één stopcontact beschikbaar is.

Voor wie is deze workshop bedoeld?  

Deze workshop is ideaal voor leerlingen vanaf 10 jaar. Voor grotere groepen is extra begeleiding aan te bevelen. 

Voor de leerkracht:  

Tijdens het maken van een geluidskunstwerk zijn leerlingen betrokken bij het programmeren van een muziekstuk, het ontwerpen van het uiterlijk van het kunstwerk en de technische constructie ervan. Het creëren van een geluidskunstwerk is daarom een uitstekende manier om 21ste-eeuwse vaardigheden te ontwikkelen. Deze workshop overschrijdt vakgebieden en kan geïntegreerd worden met Techniek, Natuurkunde, Muziek en Kunst. Zo biedt deze workshop een unieke, praktijkgerichte leerervaring die zowel leerzaam als leuk is voor de leerlingen.