GameMaker’s Lab: Jouw Introductie tot games maken

Droom je ervan om je eigen videogame te maken? Dan is deze workshop perfect voor jou! Boek deze workshop!

We beginnen met het bekijken van verschillende videogames en kunstwerken die gametechnieken gebruiken. Daarna ga je zelf aan de slag! Je gaat puzzelen met stukjes code, bijna alsof je een geheime taal ontcijfert. Op deze leuke manier kom je te weten hoe een computer werkt! Met die kennis ga je je eigen game ontwerpen en maken.

Het maken van een game is cool en je leert er ook veel van op het gebied van creativiteit en techniek.Wanneer je game klaar is, kun je het spelen op een echte arcadekast die wordt meegenomen door Wotto. Je kunt je game ook online delen, zodat al je vrienden jouw game kunnen spelen op hun telefoon of computer.  

Hoelang duurt de workshop?  

Een enkele workshop neemt gemiddeld drie uur in beslag. Er is ook de mogelijkheid om een reeks lessen te boeken voor een uitgebreider programma 

Welke materialen zijn er nodig voor de workshop? 

Voor deze workshop is enkel een internet verbonden apparaat met de Chrome-webbrowser nodig. Geschikte apparaten kunnen variëren van Chromebook, iPad en Android-tablets tot smartphones en laptops. We zullen gebruik maken van de gratis online software beschikbaar op www.arcade.makecode.com 

Voor wie is deze workshop bedoeld?  

Deze workshop is afgestemd op leerlingen van 10 jaar en ouder. 

Wat kost deze workshop?  

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Voor de leerkracht

Bij het creëren van een game, worden leerlingen betrokken bij programmeren, ontwerpen, het uitwerken van een verhaal en het samenwerken. Dit draagt bij aan het ontwikkelen van veel 21e-eeuwse vaardigheden. Deze workshop maakt leren opnieuw leuk en boeiend.