Rock ’n Roll Recycling

Hoe cool zou het zijn om je eigen gitaar te maken en daarna keihard te rocken? In deze workshop doen we precies dat, maar met een twist: we maken een elektrische gitaar van gerecyclede materialen! Boek deze workshop!

Tijdens deze workshop leer je welke materialen je allemaal nodig hebt om een elektrische gitaar te maken. We beginnen met het verzamelen van deze materialen zoals hout, blik of misschien wel een oude fiets! Daarna ga je aan de slag om je eigen gitaar te ontwerpen en te bouwen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!  

Aan het einde van de workshop komt het meest spannende moment: je mag jouw zelfgemaakte gitaar uitproberen op een echte gitaarversterker. Klaar om te rocken? Boek dan onze workshop en wordt een echte rockster! 

Hoelang duurt de workshop?  

Meestal duurt een workshop ongeveer drie uur. 

Welke materialen zijn er nodig voor de workshop? 

Geen zorgen, wij zorgen voor het gereedschap en de spullen die je nodig hebt om een gitaar te maken, zoals hamers, zagen en gitaarsnaren. Het gerecyclede bouwmateriaal kan zowel tijdens de workshop als vooraf worden verzameld. 

Voor wie is deze workshop bedoeld?  

Deze workshop is geschikt voor leeftijden vanaf 10 jaar. Voor grotere groepen is het aan te bevelen om extra begeleiding te voorzien. 

Wat kost deze workshop?  

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Voor de leerkracht:  

Bij het creëren van een gitaar krijgen leerlingen op een leuke manier inzicht in ontwerp- en bouwprocessen. Daarnaast stimuleert deze workshop het duurzaam omgaan met afvalmaterialen. Deze interdisciplinaire workshop kan mooi geïntegreerd worden met Techniek, Muziek en Kunstlessen