Maak een Game!

Jouw Introductie tot Games Maken

Droom je ervan om je eigen videogame te maken? Dan is deze workshop perfect voor jou! We beginnen met het bekijken van verschillende videogames en kunstwerken die gametechnieken gebruiken. Daarna ga je zelf aan de slag! Je gaat puzzelen met stukjes code, bijna alsof je een geheime taal ontcijfert. Op deze leuke manier kom je te weten hoe een computer werkt! Met die kennis ga je je eigen game ontwerpen en maken.

Het maken van een game is cool en je leert er ook veel van op het gebied van creativiteit en techniek. Wanneer je game klaar is, kun je het spelen op een echte arcadekast die wordt meegenomen door Wotto. Je kunt je game ook online delen, zodat al je vrienden jouw game kunnen spelen op hun telefoon of computer.

Wat ga je leren?

In deze workshop leer je:

  • De basisprincipes van programmeren en coderen
  • Game design en het creëren van interactieve verhalen
  • Probleemoplossende vaardigheden en logisch denken
  • Hoe computers en software werken
  • Samenwerken en creatieve ideeën uitwerken

Waarom deze workshop boeken voor jouw school:

Bij het creëren van een game worden leerlingen betrokken bij programmeren, ontwerpen, het uitwerken van een verhaal en samenwerken. Dit draagt bij aan het ontwikkelen van veel 21e-eeuwse vaardigheden zoals kritisch denken, creativiteit en samenwerking. Deze workshop maakt leren opnieuw leuk en boeiend en kan geïntegreerd worden met vakken zoals Informatica, Kunst en Wiskunde.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is afgestemd op leerlingen van 10 jaar en ouder. Het is ideaal voor zowel beginners als gevorderden die geïnteresseerd zijn in technologie en game design.

Hoelang duurt de workshop?

Een enkele workshop neemt gemiddeld drie uur in beslag. Er is ook de mogelijkheid om een reeks lessen te boeken voor een uitgebreider programma.

Welke materialen zijn er nodig voor de workshop?

Voor deze workshop is enkel een internet verbonden apparaat met de Chrome-webbrowser nodig. Geschikte apparaten kunnen variëren van Chromebooks, iPads en Android-tablets tot smartphones en laptops. We zullen gebruik maken van de gratis online software beschikbaar op www.arcade.makecode.com.

Wat kost deze workshop?

Kosten variëren afhankelijk van de tijd, locatie en aantal deelnemers. Vraag vrijblijvend een offerte aan om de exacte prijs te bepalen op basis van jouw specifieke situatie.