“Maak muziek die er ook mooi uitziet,” dat was de uitdaging die ik gaf aan de studenten van de Educatieve Master Ontwerpwetenschappen aan de KU Leuven.


Ik hou ervan nieuwe technologieën te gebruiken om groepen creatief te laten denken, zonder dat ze beïnvloed worden door de vooroordelen die bij bestaande tools kunnen ontstaan. Ik ken veel jongeren die niet durven te beginnen met muziek maken, of die er vroeg mee stoppen, omdat ze overweldigd worden door de vele talentvolle voorbeelden online. Dat kan afschrikwekkend zijn.

Daarom heb ik de drumrobot ontwikkeld. Het is een creatie van het ‘nerdje’ in mij, waarmee je ritmes kunt maken door patronen te tekenen. Deze patronen worden door de drummotoren vertaald naar ritmes. Zo combineren we muziek, beeld en geluid op een laagdrempelige manier.