Maak muziek met techniek

TechRhythms: Creëer je Eigen Muzikale Machine

Stel je voor, muziek maken met een grote machine die jij helemaal zelf kunt besturen. Dat klinkt toch gaaf? In deze muziek technologie workshop workshop is dat precies wat je gaat doen: je eigen geluidskunstwerk of lawaaimachine maken. En het beste is, het ziet er niet alleen geweldig uit, maar het klinkt ook fantastisch!

We beginnen met het uitleggen hoe de technologie werkt die we in deze workshop gebruiken. We werken bijvoorbeeld met een sequencer, een machine waarmee je ritmes kunt maken. En we gebruiken kleine elektronische onderdelen die kunnen tikken, net als een drummer. Door deze technieken te combineren, bouwen we verschillende muziekmachines.

Door samen op ontdekkingstocht te gaan in de wereld van geluid en techniek, maak jij een uniek geluidskunstwerk! En wie weet, misschien ontdek je wel dat je een natuurtalent bent in het maken van muziek met technologie!

Wat ga je leren?

In deze workshop leer je:

  • Omgaan met technologie zoals sequencers en elektronische onderdelen
  • De basisprincipes van ritmes en hoe je ze kunt programmeren
  • Creatief denken en probleemoplossende vaardigheden ontwikkelen
  • Basisprincipes van geluidstechniek en elektronische muziek

Waarom deze muziek technologie workshop boeken voor jouw school:

Tijdens het maken van een geluidskunstwerk zijn leerlingen betrokken bij het programmeren van een muziekstuk, het ontwerpen van het uiterlijk van het kunstwerk en de technische constructie ervan. Het creëren van een geluidskunstwerk is daarom een uitstekende manier om 21ste-eeuwse vaardigheden te ontwikkelen. Deze vak overstijgende workshop kan mooi geïntegreerd worden met Techniek, Natuurkunde, Muziek en Kunst. Het biedt een unieke, praktijkgerichte leerervaring die zowel leerzaam als leuk is voor de leerlingen.

Voor wie is deze muziek technologie workshop bedoeld?

Deze workshop is ideaal voor leerlingen vanaf 10 jaar. Voor grotere groepen is extra begeleiding aan te bevelen. De workshop is ook erg leuk voor volwassenen die geïnteresseerd zijn in muziek en technologie.

Hoelang duurt de workshop?

Een enkele workshop neemt gemiddeld twee uur in beslag.

Welke materialen zijn er nodig voor de workshop?

Alle benodigde materialen worden verzorgd door Wotto. Het is echter aan te raden om vooraf verschillende materialen te verzamelen waarmee ritmische geluiden kunnen worden gemaakt. Daarnaast wordt verwacht dat er op de locatie minstens één stopcontact beschikbaar is.

Wat kost deze workshop?

Kosten variëren afhankelijk van de tijd, locatie en aantal deelnemers. Vraag vrijblijvend een kostenindicatie aan om de exacte prijs te bepalen op basis van jouw specifieke situatie.