“De deskundigheid van Studio Wotto is geworteld in mijn vroege werk als creatieve verbinder voor jongeren met speciale onderwijsbehoeften, verrijkt door mijn avonturen in mijn jeugd.”

Jan-Willem Otto

🏴‍☠️ Als piraten op de zee van onze gedachten zeilden mijn broers, zus en ik door de unieke uitdagingen van het leven. ⚓️

Mijn jongere broer, de analytische navigator, bracht helderheid in taal, vrij van zintuiglijke mist. Mijn oudere broer, die tussen fantasie en realiteit bewoog, hield een oogje in het zeil, altijd op de uitkijk naar gevaren en af en toe een glimp van een zeemeermin. En ik, aan het roer, stuurde het schip door de zeeën van alle overweldigende emoties. Maar wanneer mijn intense innerlijke energie onze zeilen vulde, had ik geen andere keuze dan mijn remmen los te laten. In die momenten stond mijn dappere zus en tweelingziel, altijd klaar om het roer over te nemen en de storm te trotseren.

Ons schip, bemand door complexe karakters, navigeerde door een wereld die labels als ADHD, Autisme en bipolair gebruikt. Gediagnosticeerd of als kenmerkend beschouwd, deze eigenschappen ondersteunen in begrip en zorg, maar definiëren niet je karakter. Wij waren de piraten van de neurodiverse zee! ☠️

Als vertaler tussen abstracte en pragmatische werelden, heb ik een behoefte ontwikkeld voor het verbinden van mensen door middel van creatieve inspiratie en technische implementatie. Als klein nerdje maakte ik al computerspellen die de mensen om mij heen samen brachten, en later creëerde ik elektronische muziekinstrumenten voor jongeren met speciale onderwijsbehoeften. En nu vervult Studio Wotto die behoeften.

Met Studio Wotto varieert onze specialisatie van het creëren van technologische prototypes tot interactieve multimedia-installaties, en het inspireren van creatieve processen met behulp van technologie.