“Opgegroeid in een neurodivers gezin leerde ik als middelste kind te vertalen tussen letterlijke en fantasierijke interpretaties. Denk aan labels als ADHD, manie en autisme. Ik stak al mijn energie in het creëren van creatieve werelden, zoals computerspellen, waarin mijn broers en ik samen plezier hadden. Het verbinden van uiteenlopende karakters met technologie is iets wat ik altijd ben blijven doen.”

Jan-Willem Otto

Over Studio Wotto

Bij Studio Wotto creëren we interactieve ervaringen die verschillen bespreekbaar maken en teams versterken. Onze passie ligt in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die mensen samenbrengen en begrip voor elkaar bevorderen. Onze expertise omvat het ontwerpen van interactieve games, apps, en installaties die communicatie en samenwerking binnen teams verbeteren. Wij geloven dat echte verandering plaatsvindt in een omgeving waar positiviteit en samenwerking beloond worden. Met technologie en creatieve oplossingen helpen wij jou om die omgevingen te transformeren.

Onze missie

Onze missie is om door middel van technologie en creativiteit mensen samen te brengen, begrip te kweken, en teams te versterken. Wij zijn toegewijd aan het ontwikkelen van interactieve oplossingen die maatschappelijke problemen zichtbaar maken en gemeenschappen versterken.

Wat we doen

Wij bieden een breed scala aan technologieën en trainingen aan om jouw organisatie te versterken, waaronder:

 • Interactieve installaties: Creëer betrokkenheid en begrip met onze op maat gemaakte installaties.
 • Interactieve apps en webapps: Ontwikkel apps die de communicatie en samenwerking binnen teams verbeteren.
 • Embedded systems: Zorg voor een naadloze interactieve ervaring met onze geïntegreerde systemen.
 • Verhuur van interactieve spellen: Huur innovatieve spellen voor evenementen en teambuilding sessies.
 • Workshops en inspiratiesessies teambuilding: Verbeter de samenwerking binnen je team met onze gespecialiseerde workshops.
 • Lezingen over het stimuleren van creativiteit: Leer hoe creativiteit en innovatie de basis vormen voor succesvolle teams.

Onze expertise

 • Empathie en begrip bevorderen: Met interactieve installaties en digitale ervaringen helpen we mensen zich in anderen te verplaatsen en begrip te kweken voor verschillende perspectieven.
 • Onzichtbare problemen zichtbaar maken: We brengen maatschappelijke problemen zoals mentale gezondheid, eenzaamheid, en discriminatie onder de aandacht met innovatieve technologieën en interactieve games.
 • Gemeenschappen versterken: We verbinden en ondersteunen gemeenschappen door technologie te gebruiken, waardoor we een positieve impact hebben op het sociale welzijn.
 • Innovatie en creativiteit stimuleren: We bieden een platform voor creatieve geesten om samen te werken aan innovatieve oplossingen voor complexe problemen.
 • Digitale transformatie faciliteren: We helpen organisaties bij de overgang naar digitale oplossingen, waardoor processen efficiënter en effectiever worden.
 • Educatieve tools ontwikkelen: We ontwerpen en implementeren educatieve games en tools die leren leuker en effectiever maken, zowel in het onderwijs als in professionele trainingsomgevingen.
 • Technologie ontwikkelen: Naast onze sterke focus op communicatie zijn we ook zeer bedreven in het ontwikkelen en implementeren van geavanceerde technologieën. Van concept tot realisatie, wij zorgen voor innovatieve technische oplossingen die jouw organisatie vooruit helpen.