The Sidequest Rave is een interactieve muziekinstallatie waarmee iedereen keiharde elektronische muziek kan maken in harmonie met anderen. Het is een unieke samensmelting van technologie, muziek en design, waarbij het publiek centraal staat. bezoekers worden uitgenodigd om te experimenteren met drie intuïtief ontworpen muziekmachines.

Elke machine van The Sidequest Rave heeft een speels design, geïnspireerd door Gameboys en arcadekasten uit de jaren 90, en elk beschikt over zijn eigen unieke kleur en type geluid. De gele machine is bedoeld voor de lage tonen, waarmee je basgeluiden kunt creëren. Met de rode machine maak je hoge tonen, perfect voor het vormen van de melodie. De blauwe machine richt zich op ritmische geluiden, zoals de diverse klanken van een drumstel. 

Alles is ontworpen om intuïtief en uitnodigend te zijn. De machines moedigen je aan om elke knop te verkennen. Dankzij de onmiddellijke feedback leer je snel en op natuurlijke wijze hoe elke machine werkt, zonder dat er een uitgebreide handleiding nodig is. 

Deze installatie kun je bewonderen tijdens de Dutch Design Week 2023 en het Nerdland Festival 2024.