Workshops voor de uitvinders van morgen

Bij Studio Wotto bieden we een breed aanbod van creatieve technologie workshops, speciaal ontworpen om de uitvinders van morgen te inspireren.

 • Maak een Game!

  Maak een Game!

  Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar het maken van je eigen videogame? Bij Studio Wotto’s workshop “Maak een Game!” krijg je de kans om precies dat te doen. Ontdek de basisprincipes van programmeren en game…

  Bekijk deze workshop

 • Maak muziek met techniek

  Maak muziek met techniek

  Ontdek de magie van muziek en technologie met de “Maak muziek met techniek” workshop bij Studio Wotto! Kinderen leren hun eigen muziekmachines bouwen en besturen, terwijl ze creatieve en technische vaardigheden ontwikkelen. Deze hands-on workshop is…

  Bekijk deze workshop

 • Bouw je eigen Elektrische Gitaar

  Bouw je eigen Elektrische Gitaar

  Heb je altijd al je eigen elektrische gitaar willen bouwen? Bij Studio Wotto leer je hoe je van gerecyclede materialen een unieke elektrische gitaar maakt.

  Bekijk deze workshop

Onze workshops variëren van programmeerbare robots tot tekenpotloden die reageren op geluid. Elk van onze lessen stimuleert niet alleen het brein, maar ook samenwerking en innovatie. Laat je leerlingen ontdekken, experimenteren en samenwerken, terwijl ze genieten van een super vette activiteit.

Wat maakt de workshops van Studio Wotto uniek?

Alle workshops worden door echte uitvinders bedacht. De technologische instrumenten, zoals robots die je kunt programmeren om muziek te maken of tekenpotloden die reageren op geluid, worden ook in huis bedacht en gemaakt. Hierdoor garanderen wij altijd unieke, vernieuwende en innovatieve workshops.

Doelen van onze workshops

Studio Wotto bedenkt en maakt unieke workshops die:

 • Jongeren enthousiasmeren voor techniek
 • Creativiteit aanwakkeren
 • Samenwerking en teamwerk bevorderen
 • Probleemoplossend denken stimuleren
 • Technische vaardigheden ontwikkelen
 • Innovatief denken ondersteunen
 • Zelfvertrouwen opbouwen door praktische ervaringen

Waarom Techniek en Creativiteit?

Creativiteit en technologie gaan hand in hand en vormen een krachtige combinatie voor de toekomst. Creativiteit leert leerlingen brainstormen, innovatieve ideeën ontwikkelen en out-of-the-box denken. Technologie leert hen analyseren, plannen en gestructureerd problemen oplossen. Deze vaardigheden zijn cruciaal in een snel veranderende wereld waar innovatie en technische kennis steeds belangrijker worden. Door techniek en creativiteit te combineren, bereiden we leerlingen voor op uitdagende en veelzijdige carrières, terwijl we hun vermogen versterken om complexe problemen op een creatieve en effectieve manier aan te pakken.

Doelgroep van de workshops

Onze workshops worden aangepast aan het niveau van de doelgroep en zijn geschikt voor basisscholen, middelbare scholen (VMBO, HAVO, VWO), speciaal onderwijs, hogescholen (MBO, HBO, WO) en voor leerkrachten en volwassenen.

Duur van een workshop

Een workshop duurt gemiddeld tussen de 45 en 90 minuten.

Kosten van een workshop

De kosten van een workshop variëren afhankelijk van de duur, het aantal deelnemers en de benodigde materialen. Neem contact met ons op voor een prijsopgave op maat.

Workshopdocenten

Onze workshops worden gegeven door ervaren vakdocenten en uitvinders met een passie voor technologie en creativiteit. Ze zorgen voor een inspirerende en leerzame ervaring.

Workshops op locatie

Ja, al onze workshops worden door heel Nederland aangeboden. We komen graag naar jouw school of locatie om een inspirerende workshop te verzorgen.

Veelgestelde Vragen

Ja, afhankelijk van de workshop is er een aanbevolen minimum- en maximumaantal deelnemers. Neem contact met ons op voor specifieke details.

Absoluut! Wij passen onze workshops graag aan om te voldoen aan specifieke thema’s of schoolprojecten.

We hebben doorgaans een ruimte nodig met tafels, stoelen en stopcontacten. Specifieke vereisten worden besproken tijdens de boeking.

Ja, we bieden aangepaste workshops aan voor leerlingen met speciale behoeften.

Ja, op verzoek kunnen we certificaten van deelname verstrekken.

Ja, we kunnen een demonstratie of proefworkshop organiseren om een beter beeld te geven van ons aanbod.

We raden aan om workshops minimaal vier weken van tevoren te boeken om beschikbaarheid te garanderen.

De meeste materialen brengen wij mee, maar een lijst met benodigdheden wordt van tevoren gedeeld.

Ja, we bieden doorlopende programma’s en vervolgworkshops aan voor verdere verdieping.

Ouders en andere belangstellenden zijn welkom om te observeren, afhankelijk van de ruimte en het type workshop.